Medische trolleys voor veilig en efficiënt transport!

Een medische trolley helpt bij het transport van medische voorraden, apparatuur of patiënten. Belangrijke eigenschap is dat de trolley makkelijk kan manoeuvreren en dat de benodigde materialen en onderdelen goed toegankelijk zijn. TechniCare heeft diverse medische trolleys in haar assortiment. Met uiteenlopende toepassingen en voor verschillende afdelingen. Vier voorbeelden van soorten medische trolleys introduceren wij hier graag.  

1. Transport couveusebaby’s

Het transport van baby’s in couveuse vraagt veel. Van de medische staf en van de medische ondersteuning om alles goed te laten verlopen. TechniCare heeft een aantal medische trolleys ontwikkeld speciaal voor het transport van couveuses. Zowel intern als wanneer transport met ambulance nodig is. De trolley voor intern transport is van rvs en voorzien van rvs laden, een bokwiel voor vervoer in lift incl. pedaal vergrendeling, cilinderhouders voor lucht en O2 en een speciaal kabinet voor het plaatsen van monitor en apparatuur. Zo is controle tijdens transport gewaarborgd. Daarnaast heeft TechniCare in samenwerking met Ambulance Amsterdam een couveuse trolley ontwikkeld voor het vervoer van baby’s per ambulance. Deze couveuse trolley is volledig naar wens van de gebruiker opgebouwd. Als basis voor de couveuse trolley is een Ferno brancard gebruikt. Deze is voorzien van onder meer een Atom couveuse, spuitpompen, een display, een contactdoos, cilinderhouders en voorzieningen voor lucht en elektriciteit.

Couveuse trolley op Ferno Brancard

2. Trolleys voor transport materialen

Regelmatig moeten materialen intern vervoerd worden. Een trolley is een handige manier van transport omdat hier eenvoudig mee gereden kan worden met diverse materialen. Een voorbeeld hiervan is de trolley ten behoeve van de Air seal, het insufflatie management systeem met de mogelijkheid om Co2 flessen te integreren/op te plaatsen. Deze trolley is modulair op te bouwen en bestaat o.a. uit een cilinderhouder (standaard diameter 140, te verkleinen naar gewenste diameter) en is voorzien van schrijfplank, draadmand of plateau (een of twee stuks mogelijk) en 2 duwbeugels aan de zijkant.

Een ander voorbeeld van een transport trolley is de rvs trolley voor het transport van tonnen met ampullen. Deze trolley is koppelbaar voor transport zodat volle tonnen met ampullen eenvoudig vervoerd kunnen worden. Zo wordt het transport veilig en efficiënt.

3. Lachgas trolley voor pijnbestrijding bij bevalling

Lachgas (n2o) kan in de laatste fase van de bevalling onder begeleiding van de verloskundige of gynaecoloog worden toegediend om de ergste pijn af te zwakken. De lachgas trolley van TechniCare Systems wordt in deze fase van de bevalling gebruikt in geboorteklinieken en op Moeder & Kind afdelingen in ziekenhuizen. De trolley biedt ruimte aan max. 3 cilinders: 2 lachgascilinders (N2O) Ø 140mm voor gebruik tijdens de bevalling en 1 zuurstofcilinder (O2) Ø 100mm voor gebruik na de bevalling. Verder is deze trolley voorzien van een afsluitbare opbergbak voor accessoires, zoals mondkapjes en ventielen. De lachgas trolley kan worden aangepast aan de eisen van een Moeder en Kind afdeling of geboortekliniek.

Lachgas trolley voor pijnbestrijding bij bevalling

4. Maatwerk modulaire trolley

U heeft behoefte aan een bepaalde trolley maar vindt niet precies die trolley die u nodig heeft op uw afdeling. Dan is maatwerk vereist. Met name een IC trolley dient vaak specifiek aangepast te worden aan uw apparatuur en wensen. Daarbij moet de trolley eenvoudig koppelbaar zijn aan het bed, zodat deze direct meegenomen kan worden. De modulaire trolley is klant- en toepassingspecifiek in te richten, waardoor het eindresultaat precies zo is als vereist. En daarmee breed toepasbaar. In overleg en in samenwerking met de klant onderzoeken we welke indeling het meest geschikt is voor de bepaalde toepassing om zo het gewenste resultaat te realiseren. De trolley is aan vrijwel elk bed toepasbaar door het bed te voorzien van koppelstukken. De trolley op onderstaande afbeelding is in samenwerking met het Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam ontwikkeld als I.C. transport trolley.

Modulaire trolley

Bij TechniCare informeren we u graag over deze en onze andere innovatieve producten voor de zorgsector. We denken graag met u mee over de mogelijkheden om aanpassingen te doen op uw huidige situatie zodat u een product kunt samenstellen naar wens. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Geïnteresseerd?
Neem contact op.

Geïnteresseerd?
Neem contact op.

Nikkelstraat 24 2984 AM Ridderkerk T (+31)180-499276 info@technicare.nl

© TechniCare 2020